keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Mummot jyrää

Noniin! Kaikenlaista on taas puuhattu ja pentu kasvaa, mutta shelttimummojen kisaputkesta ensin. Oman kanssa ollaan kisattu ahkerasti tokon AVO-luokkaa, vaihtelevin menestyksin. Selvästi on kuitenkin parempi meno kuin alkuvuodesta, ja mummokoiralla on joku käsitys joka liikkeestä. Ulkoisista häiriötekijöistä riippuen sillä joko sitten herneet kohtaavat tai eivät kohtaa. TK2 meillä on tavoitteena, ja se on nyt yhden ykköstuloksen päässä! Sitä mennään kokeilemaan vaatimattomasti seuramestiksiin tämän kuun lopussa.


9.7. kisattiin Hyvinkäällä. Sisäkisat, oikein kiva halli. Oma oli aivan jäätävän hieno, todella täpinöissään ja tarkkana. Jonkin verran se haukkui kiihtyessään, mutta ihan sama. Saatiin myöhemmin monelta ihmiseltä kehuja, ohjaus oli hienoa ja eleetöntä, jes!

Paikalla istuminen, 10.
Seuraaminen, 9,5. Tosi hyvän tuntuista.
Seisominen seuraamisen yhteydessä, 8.
Luoksetulo, 9,5.
Istuminen seuraamisen yhteydessä, 0. Seisoi.
Ruutu, 9.
Noutaminen, 8,5.
Kauko-ohjaus, 9,5. Meni alussa vinoon, mutta pysyi sitten siinä.
Estehyppy, 9,5.
Merkin kierto, 9,5.
Kokonaisvaikutus, 10. Ihanaa <3

Yht. 277,5/320pts, AVO1. Kommenttina: "Tuomarin suosikkikoirakko :)" !

5.8. kisattiin Kouvolassa, kasvihuoneessa olevassa hallissa. Päällä oli joku trooppinen myrsky, kun vuoroin ukosti ja satoi ja vuoroin oli hullun kuuma. Siihen nähden Oma teki oikein hyvin, vaikka sitä jännittikin. Koska nollattiin hyppy, jäätiin yhden pisteen päähän ykkösestä. Höh!

Paikalla istuminen, 10.
Seuraaminen, 8,5. Vähän paineistunut.
Seisominen seuraamisen yhteydessä, 10.
Luoksetulo, 9,5.
Istuminen seuraamisen yhteydessä, 9,5.
Ruutu, 9,5. Hieno! Sehän osaa!
Noutaminen, 7. Jotain haukkua ja muuta.
Kauko-ohjaus, 7,5.
Estehyppy, 0. Kiersi, oli selvästi paineistunut. Näytti vähän siltä että luikahtaa ulos kehästä, mutta tuli kuitenkin luokse.
Merkin kierto, 9.
Kokonaisvaikutus, 8. Haukkumisesta miinusta.

Yht. 255/320pts, AVO2. Sij. 3./9.

30.8. kisattiin Hämeenlinnassa, ulkona. Nurmipohja, mikä on Omalle haastava, koska se ei esim. löydä sieltä kapulaa. Eikä löytänyt nytkään. Kova oli yritys! Vaikeat yksilöliikkeet, eli ruutu ja nouto, menivät valitettavasti nollille tällä kertaa - muuten koira olikin oikein innoissaan ja sai tosi hyviä pisteitä.

Paikalla istuminen, 0. Meni maahan ennen ajan loppua.
Seuraaminen, 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä, 10.
Luoksetulo, 9.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, 9.
Ruutu, 0. Pylly jäi kehänauhan ulkopuolelle. Kohti mennessä koetti itsenäisesti korjata, ja pomputti pyllyn ruutuun. :D ei auttanut, valitettavasti.
Noutaminen, 0. Ei löytänyt kapulaa, lähellä ollut merkki häiritsi kauheasti myös.
Kauko-ohjaus, 9,5.
Estehyppy, 9.5.
Merkin kierto, 9
Kokonaisvaikutus, 9.

Yht. 204/320pts, AVO3. Sij. 3./3.


2.9. kisattiin Helsingissä, sama tuomari kuin Hyvinkäällä. Ulkokisat, nyt hiekalla. Kentän vieressä ollut kehäteltta pelotti Omaa, joten se ei ollut ihan niin täpäkkä kuin normaalisti. Paikkiksessa meni taas makuulle 10s ennen ajan loppumista, äsh! Yksilöliikkeissä Oma tsemppasi hulluna teltasta huolimatta, ja saatiinkin pelkkiä erinomaisia arvosanoja! Toka ykkönen, mahtavaa! Tuomarikin huomautti, että on nähnyt tämän koiran parempana. Vastasin, että niin minäkin. :-D

Paikalla istuminen, 0. Meni maahan ennen ajan loppua.
Seuraaminen, 8. Kammoksui vähän kentän vieressä ollutta telttaa.
Seisominen seuraamisen yhteydessä, 10.
Luoksetulo, 9.
Istuminen seuraamisen yhteydessä, 9,5.
Ruutu, 10. Kääntyi käskystä suoraan vauhdista ja lätsähti maahan. Yleisöstä kuului "ooh!", enkä edes kauheasti liioittele. Oli muuten superhieno. KYMPPI ruudusta, Omalle!
Noutaminen, 9. Ysi! Omalle, noudosta!
Kauko-ohjaus, 9,5. Alussa meni vinoon, mutta pysyi sitten vinossa myös.
Estehyppy, 9.
Merkin kierto, 8. Teki jonkun ison kaarteen ja harkitsi paluumatkalla, että menisikö tuomarin luo. Ei mennyt.
Kokonaisvaikutus, 9.

Yht. 263,5/320pts, AVO1. Sijoitus, 1./7.


Myös Nika on käynyt kisaamassa, yli vuoden tauon jälkeen T päätti käydä kokeilemassa rally-tokon voittajaluokkaa. Nikalla on yksi hyväksytty tulos sieltä ja monen monta nollaa, mutta nyt parivaljakko näytti kaikille mistä kana pissii! Hieno tulos tuli tältä radalta, joten nyt Nikakin on yhden tuloksen päässä RTK3:sta. Ei ole seniorin voittanutta!


Radalta Nika sai -10pts peruutuksesta (ohjaajan yksi askel oli liian lyhyt) ja muut jotain yksittäisiä yhden pisteen epätarkkuuksia.

Yht. 87/100pts, VOI1, sij. 2./19.! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti